آوای خزر: با سردتر شدن هوا غذاهای شیرین بیشتر به دل میچسبند. قدیمیترها برای روزهای سرد سال خرما و ارده میخوردند یا حلوا شکری. درست کردن نیمرو با شیره خرما یا خرما هم یکی از روشهای گرم شدن در روزهای سرد پاییز و زمستان بود. در این میان اگر بخواهید گرم شدن در روزهای سرد از طریق خوردن غذاهای خوشمزه را مجلسیتر برگزار کنید بهتر است شیرین پلو را هم امتحان کنید. طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با مرغ و هویج یا گوشت قلقلی را در آوای خزر بخوانید.
طرز تهیه شیرین پلو مجلسی با مرغ و هویج یا گوشت قلقلی

مواد لازم برای ۶ نفر
برنج: ۵ پیمانه
سینه مرغ: ۲ عدد متوسط
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم (اگر میخواهید شیرین پلو را با گوشت قلقلی درست کنید)
هویج: ۳عدد متوسط
زعفران دم کرده: ۳ قاشق غذاخوری
کره: ۵۰ گرم
شکر: ۱ فنجان
خلال پوست پرتقال شیرین شده: ۱۰۰ گرم
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
خلال پسته: ۵۰ گرم
پیاز: ۴ عدد متوسط
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه

برنج را از قبل خیس کنید. خلال بادام و خلال پسته را در مقداری گلاب خیس کنید. ابتدا مرغ را با دو عدد پیاز و مقداری آب و ادویه خوب بپزید. بعد از پختن مرغ آب مرغ را از صافی رد کنید و نگه دارید. در این فاصله خلال پوست پرتقال را خلالی خرد کنید و دو بار در آب بجوشانید. هر بار آب پوست پرتقال را عوض کنید و سپس حدود ۳۰ دقیقه در آب سرد نگه دارید تا تلخی آنها حسابی گرفته شود. سپس دوباره با آب سرد آبکشی کنید و در ۳ قاشق غذاخوری شکر بجوشانید تا حالت مربایی پیدا کنند. (میتوانید به جای خلال پوست پرتقال ار مربای پرتقال به مقدار دلخواه با ذائقه خود استفاده کنید).
خلال پسته و بادام را در کمی کره تفت دهید. هویجها را هم با رنده درشت رنده کنید، ابتدا با دو قاشق غذاخوری آب کمی بپزید و وقتی آب آن کشیده شده با مقداری کره و شکر تفت دهید. ۱ فنجان از آب مرغ را که نگه داشته بودید را با پوست پرتقال شیرین شده و زعفران دم کرده مخلوط کنید.
۲ عدد پیاز را خلالی خرد و تفت دهید تا طلایی شوند. وقتی پیازها طلایی شد مرغهای پخته شده را ریش ریش کنید و به پیازها اضافه کنید و همراه با پیازها خوب تفت دهید تا سرخ شوند. هویجهای تفت داده شده را هم اضافه کنید. در مرحله آخر مایه آب مرغ و خلال پوست پرتقال و زعفران دم کرده و نمک، فلفل و زردچوبه را هم در اواسط سرخ کردن اضافه کنید و اجازه دهید تا آب مرغ بخار شود و یک مایه گوشتی پرملات درست شود.
برنج را در آب بپزید و آبکش کنید. برنج را کمی دان بردارید تا پلو شفته نشود. حالا کف قابلمه روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود. سپس مواد دلخواه خود را برای ته دیگ بچینید و به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه از مایه مرغ سرخ شده را اضافه کنید. شیرین پلو را دم بگذارید. در پایان زمان دم کشیدن خلالهای تفت داده شده را روی پلو بریزید و شیرین پلو را سرو کنید. در صورت تمایل مقداری زرشک را هم تفت دهید و هنگام سرو روی زرشک پلو بریزید.
اگر از گوشت قلقلی برای درست کردن شیرین پلو استفاده میکنید به همان ترتیب معمول گوشت قلقلیها را درست کنید و تفت دهید و موقع دم کردن شیرین پلو لای پلو بگذارید تا با آن دم بکشد.
انتهای پیام/1000